dijous, 23 de febrer del 2012

Don Jesús Farga que estàs al cel

 La I Gal·la del Futbol català ofereix moltes lectures. De ben segur que hauran opinions per a tots els gustos encara que només em vaig a quedar amb l'excel·lent detall que va tancar l'acte. Aquest gest honra al president de la Federació, Andreu  Subies, a tota la seva junta, i, per descomptat, a tots els empleats del carrer Sicília amb el seu secretari general, Albert Baza, al capdavant. ‘Chapeau’, ‘Felicitats’. L'instant-sorpresa que ens va oferir la FCF amb l'aparició de l'esposa de don Jesús Farga, Magdalena Bertrán, i la doctora Montserrat Garcia, que és el mateix que dir Ramon Cugat, va ser meravellós. Repeteixo, Excel·lent’, ‘Chapeau’, ‘Felicitats’. 

No hi ha un sol però sinó tot al contrari encara que Don Jesús, que estàs al cel!, segur que tindria alguna cosa o molt a dir. En qualsevol cas i, per sobre d'altres qüestions personals, prefereixo quedar-me amb aquest comiat per a una festa en la qual no van estar tots els que són encara que sí es van deixar notar tots aquells als qui sentim i no oblidem. És la primera ocasió en la meva vida que aplaudeixo una decisió federativa ja que frego massa vegades la injustícia. Per aquesta raó em permeto l'aplaudiment per la Federació Catalana i, especialment, al seu president. A Jesús li hagués agradat llegir aquestes paraules i, com estic segur que les llegirà, ja m'arribarà la seva resposta.

Contreras és un crack.

Esment a part mereix un gran amic del nostre futbol català, Josep Contreras. Les seves paraules a Mundo Deportivo (dimarts 21) cap a la figura de Jesús Farga són insuperables. “La seva pèrdua ens va omplir i ens segueix omplint de profunda tristor. Era una persona irrepetible, amiga dels seus amics i que mai no tenia un no per a ningú. Fins l'últim minut de la seva vida va estar al peu de canó i sempre interessat pels moviments que hi havia a la Federació. La seva tasca en el futbol base de Can Barça va ser molt bona. Dins l'FCF va treballar de valent i va marxar quan estava a punt de reactivar-se la Fundació de la Federació”. Senzillament, estel·lar Josep.

FOTO: Doctora Montserrat Garcia amb Magdalena Bertrán, viuda de D. Jesús Farga