dissabte, 24 de juliol del 2010

Relacions perilloses i innecessàries


M'agradaria deixar clar, des del principi, que crec que els Campus em semblen una gran idea. No només pel que les criatures poden aprendre o deixar d'aprendre sinó més aviat per l'especial relació que aprenen dels qui no es guanyaran mai la vida pel futbol encara que sempre li dedicaran aquesta vida. El que ja no m'agrada tant és la mercantilització que es fa d'aquests Campus, la manera d'abusar dels pares que paguen per unes colònies preus abusius que després els semblen caríssims a l'hora de pagar la quota ANUAL de qualsevol entitat. Allà cadascú amb la seva butxaca i les seves possibilitats. Sempre he cregut que una de les moltes funcions d'una Federació és muntar aquests Campus a preus més que assequibles, amb la implicació de la Secretaria General de L'Esport, de l'Unió de Federacions o amb la pròpia Federació Española a la qual s'abraça i davant de la qual s'agenolla Jordi Casals i desitja tots els mals el directiu Torres.

I precisament serà del directiu Torres de qui parli en aquestes línies. Des de fa molts anys, el president del club Hristo Stoichkov ha estat i està dedicat a la formació, una cosa que l'hauria d'afalagar. De fet l'aplaudim per aquest desinteressat esforç que l'ha fet obrir diverses escoles privades. Repeteixo: un aplaudiment. El que no m'agrada és que es critiqués a anteriors directius perquè abusaven de la seva posició -"si firmes pel meu equip, et portaré a la selecció catalana", deia algú-. I ara no dic que passi el mateix, ni de bon tros, però sí que s'aprofiti la publicitat de la web del club Hristo Stoichkov per a dir això: "La feina serà dirigida personalment pel Director Tècnic de Campus Internacional, Antonio Sánchez, actual coordinador de diferents seleccions de la Federació Catalana de Fútbol".

Sánchez és, segons m'expliquen -i no ho dubto-, un gran professional, però per a publicitar un Campus privat cal posar, amb calçador, que és el coordinador de les seleccions? Cal parlar del ridícul que va fer la Federació en el MIC 2010 de Lloret amb la sub 19? Potser millor que no en parlem, oi? La Federació és la Federació i l'escola Hristo Stoichkov és l'escola Hristo Stoichkov on -una altra curiositat- també apareix, com a llicenciat en educació física, Raimon Recoder i Miralles. És el germà de l'alcalde de Sant Cugat, Excm. Sr. Lluís Recoder i Miralles?

Si tot això passés només fa un any i estigués Ricard Campoy, Jordi Roche o Jaume Roura al capdavant de la Federació Catalana de Futbol, què escriuria el secretari-periodista-president que s'alegra sempre de les derrotes de la selecció espanyola?