divendres, 16 de juliol del 2010

La Copa de les vergonyes i Brasil 2014

'Una competició que fa nosa', titulava dijous el company d'El 9 Esportiu Albert Solé. Es referia a la maltractada Copa Catalunya. Maltractada abans i maltractada ara pels qui van de salvadors del futbol català. Talment sembla com si convidessin als clubs a no participar en una competició que, tal i com va passar anys enrera, juga la seva edició actual sense que es conegui el campió de l'edició anterior... i ni tan sols la data de l'esperpent (perdó, final) en forma de 3 x1 (no és un oli multiús) amb Barça, Espanyol i el campió moral del torneig, L'Hospitalet.

Els brillants, capaços i validíssims rectors de la Federació Catalana de Futbol van decidir que la competició mantingués les dates. O sigui, que entre el 7 i el 8 d'agost, els clubs de Segona B i Tercera comencin a disputar el torneig. I també, els quatre supervivents de la fase territorial, clubs que comencen la Lliga el 12 de setembre.

Els brillants, capaços i validíssims rectors de la Federació Catalana de Futbol han decidit, doncs, que Figueres, Equip Ja i Unificació de Bellvitge hagin de jugar un partit 'oficial' més d'un mes abans de començar la Lliga, quan la majoria dels seus futbolistes poden estar de vacances. És per això que un dels classificats a les rondes anteriors, la Unificació Bellvitge, ja va dir fa unes setmanes que no hi participaria en la nova eliminatòria. La FCF va mostrar la seva ignorància (del tema) i no es va donar per assabentada. Aquest divendres, minuts abans de fer-se el sorteig de la tercera fase, es veu que ja s'havia assabentat.

I els brillants, capaços i validíssims rectors de la Federació Catalana de Futbol també s'han trobat amb un ampli suport de tots els clubs que tenen dret a participar a la competició. Unanimitat total, oi? Tots participaran, oi? Doncs no. Prenent com a referència les dades de la temporada 2009-2010, no s'havien inscrit Gavà, Terrassa i Lleida (clubs llavors de Segona B) i L'Hospitalet, Santboià (apa, el club del presi!), Cornellà, Balaguer, Reus, Premià, Olesa i Blanes. Per acabar-ho d'arrodonir, a les darreres hores també ha dit que no el Palamós.

Per tant, els brillants, capaços i validíssims rectors de la Federació Catalana de Futbol han fet un sorteig coix que encara pot tenir més 'baixes', ja que el Cassà ha de decidir si renuncia a la Tercera Divisió. Si renuncia també a jugar la Copa Catalunya, el Llagostera tindrà el camí obert a la següent fase.

Total, que la Copa Catalunya continua sent la Copa de les Vergonyes, una competició en vies d'extinció. I encara algun directiu mediàtic tindrà la santa barra de dir que s'extinguirà "perquè els clubs així ho volen". No, amics de la FCF, l'enemic és a casa. Sou vosaltres mateixos. Enhorabona per carregar-vos la competició que porta el nom de CATALUNYA. Brasil 2014? Sí¡¡¡¡¡¡, pero la Copa Catalunya, tambè