dimarts, 14 de juliol del 2009

Bustos, Campoy, García i....avui, Casals

No s'ha complert ni un mes de mandat de Jordi Casals i de la seva incompleta junta i ja hi ha qui té ganes que se'n vagi. Això és voler anar massa ràpid. Si més no, cal deixar que les persones ens equivoquem, no? No tenia intenció, ni tinc, de tornar amb aquests 'rotlles' federatius que només interessen a qui està al poder i als qui desitjarien estar-hi. Ja hi haurà temps per a això i, especialment, ja hi haurà temps per censurar Jordi Casals i els seus. Prefereixo mossegar-me la llengua i callar, per ara.

Cal donar-li temps al temps, encara que alguna gestió, com l'arbitral, s'hagi fet amb un esperit difícilment creible en els temps que corren. Allà cadascú amb les seves decisions, declaracions i funcions. Només trenco el silenci 'federatiu' perquè ja he començat a patir arcades i m'agradaria tallar l'hemorràgia.

El president Casals anirà a veure aquest matí l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, al costat de l'adjunt a la presidència, Navas. Que Déu ens agafi confessats si aquest adjunt -se suposa que càrrec honorífic, no retribuït, no gratificat- és qui ha de portar l'assumpte de la Ciutat Esportiva! Però deia que no opinaria, en tant que no han passat ni cent dies, i no ho faré, encara que la sola presència de Navas em continua produint arcades econòmicament 'fundacionals'. Campoy el va posar a parir i el 'nen' ha ascendit a adjunt, sense enrojolar-se.

Però el que deia, avui visita a Sabadell de Casals-Navas, quan en principi estava anunciat el vicepresident Subíes, encara que amb Subíes ja se sap que les coses canvien cada quart d'hora. La cita de Sabadell no m'agrada i diré la raó. Espero i desitjo que el Sr Casals, encara que polític en temps pretèrits, no s'empassi ara i ofereixi cap de les cinc vacants que encara té al Partit Socialista de Catalunya. Dic que espero, encara que sembla cantat que un dels ex-membres de la candidatura de Jesús Farga pot 'fitxar' demà com a directiu. Per allò de tripartits o bipartits, Bustos vol posar el seu home a la junta i els 'sociates' ja admeten estar 'pintant la mona' en una junta que tornarà a reunir-se molt aviat.

El que ja no entenc és que Bustos citi 24 hores abans a Miguel García i Ricard Campoy. Per a què? Per què? Per callar García? Impossible. Pacte de silenci! No m'ho crec. Acabo: en el meu últim escrit -atenció companys- vaig dir que Jordi Casals prendria possessió del càrrec en la junta delegada de la Federació Espanyola. Gaspart encara no li va donar l'OK, però ja el té per a la pròxima junta, on succeirà a Ricard Campoy, qui SÍ va firmar com a representant de l'UE Sant Andreu i, per extensió, en representació de la Federació Catalana, i Campoy seguirà a la RFEF fins doni la gana d'anar-se'n o a Villar les ganes de llançar-lo, encara que no té el que cal tenir.

Ah 'Isra': quan vulguis i on vulguis parlem sobre la teva participació a les últimes eleccions! Això em vas dir quan ens vam creuar en un acte de precampanya, recordes? Així et preguntaré, a la cara, si substituiràs Miguel García a la junta del Comitè Nacional de futbol sala o seguirà el 'meu' presi. Estaria malament que l'home que tant poder té en la FCF, encara que no se li veu, la figura que millor domina el futbol català, encara que no aparegui pel carrer Sicilia, el futur cap (democràtic?) dels entrenadors de Catalunya no donés la cara, veritat? T'espero.


MANUEL SEGURA