dimarts, 5 de febrer del 2013

Oriol Alsina i el seu ‘nivell tres’


El passat diumenge la UE Llagostera comunicava la convocatòria d'una roda de premsa importantíssima per al futur de l'entitat. Aquest mail convidava als mitjans de comunicació a la compareixença de la presidenta, Isabel Tarragó, i del seu habitual tècnic, Oriol Alsina. El recordatori arribava el diumenge a la tarda i la cita era el dilluns al migdia. Temps ‘suficient’ per organitzar agendes i acudir. Llàstima que els incansables serveis de premsa dels gironins hagin oblidat amb tanta facilitat el que es diu previsió. És una llàstima perquè sempre va bé preguntar a la cara als protagonistes sobre una situació còmica i lamentable com és anar per la vida amb carnets. Ja sé que els títols estan aquí per tots i que tots podem aspirar a aconseguir-los, però encara no entenc com es pot discutir a Oriol Alsina la seva capacitat per dirigir a un equip en una banqueta. Tampoc ho entenc en el cas d'Albert Càmara encara que en aquest segon cas la seva experiència com a entrenador sigui ínfima.

Però torno amb Alsina. Dies enrere coincidim amb el president del Comitè Nacional d'entrenadors, Eduardo Caturla, en el Sopar que va organitzar la Federació Catalana i allà el ‘cap’ dels tècnics nacionals ens va regalar tot un discurs. Ningú li va provocar, ningú tenia interès en què tornés a repetir els seus arguments amenaçadors, molt respectuosos,  i mai compartits. Sigui com sigui, Caturla ja pot treure pit perquè, almenys Alsina –ara li tocarà a Càmara- ja no parlarà als mitjans ni apareixerà en les banquetes. Això perdem tots. 

El que no entenc ni comparteixo és afirmar que tot això es deu al fet que han arribat lluny en la Copa del Rei i per ser mediàtics. Encara que ho pensi per si mateix, o encara que l'hi recordin els qui li envolten, aquest victimisme és innecessari. A Alsina l'hi ha carregat el seu propi gremi que no entén com pot treballar, temporada rere temporada, algú que no té un paper, un fotut paper en forma de títol que mai ha garantit ni continuïtat, ni major respecte ni més consideració. 

Alsina val el mateix amb o sense títol i, sense menysprear al sr. Lluís Carrillo, tant de bo ningú li digui que és el ‘ninot d'Alsina’ perquè no ha aconseguit el super nivell tres. El dilluns passat van estar a Madrid i allí Caturla i Alsina es van dir el que van considerar oportú, però el ‘cap’ mana i va recordar que, o es treia el nivell tres, o hi hauria ‘pal’. Per aquesta raó va haver-hi convocatòria de premsa aquest passat diumenge, només... sis dies després.