dilluns, 28 de gener del 2013

Els clubs catalans no obliden les inspeccions fiscals


El passat 21 de novembre ja informàvem desde ‘Futbolcatalunya.com’ de la seriosa preocupació que ocupava als clubs catalans amb motiu de diferents inspeccions fiscals. Seguretat Social i Hisenda s’ho prenen molt de debò i van decidits a fer que les entitats modestes del futbol català tributin com deuen i això està bé encara que també valdria la pena debatre si la funció d'aquestes entitats és un pur negoci o vehicles de formació. M'inclino més per la segona que per la primera via encara que, no hi ha dubte, que més d'una directiva utilitza els diners del futbol base pels primers equips. No vaig més enllà.

Això ho dèiem el passat 21/11/12. Posteriorment recordem els casos de Vilanova, Santboià, Badalona, Sant Andreu, L’Hospitalet i alguns més com a objectes directes d'inspecció. Es va formar una comissió en la qual van incloure a la UFEC i aquí estem. No s’ha avançat res des d’aquest moment encara que les últimes informacions apunten al fet que el ‘totpoderós’ cap del futbol, Ángel Villar, ha pogut frenar les intencions del fisc. 

Tant de bo acabi així la història i, per descomptat, es pugui reconduir un greu problema que li pot fer moltíssim dany al futbol formatiu i a l'amateur. Dos mesos després hem pogut llegir a La Vanguardia i veure, a través de 8TV –gran aportació d'Antón Parera- la gravetat d'un assumpte que ens hauria de preocupar molt més a tots nosaltres. Però que ningú s'equivoqui: l'Agència Tributària no oblida i caldrà passar per caixa.