dimarts, 15 de gener del 2013

Caturla ‘treu la destral’ contra els ‘sense carnet’


El Dia de l'Entrenador’ va ser una festa que mereix l'aplaudiment del futbol català. Sens dubte poder comptar amb Del Bosque positivitza qualsevol acte ja que la seva personalitat és exemplar i contagiosa. Però, encara que la causa sigui noble i més que merescuda, sempre surten ‘assumptes pendents’ que poden incomodar a qualsevol. En un clima positiu i amb un lliurament de premis merescuts a tots els guanyadors, la figura de l'entrenador va anar guanyant, poc a poc, el protagonisme que tantes vegades piquem entre tots.  Felicitats a l'organització, és a dir, a la Federació Catalana, felicitats als seus directius i, especialment, als seus empleats ja que sempre fan més fàcil la tasca als mitjans de comunicació. Ni que dir ha de Del Bosque ens va portar a tots a l'hotel Fira Palace i que, en cas contrari, només haguéssim sigut dos o tres. Normal. Però no va ser així i molts mitjans van oferir la millor imatge del futbol català més enllà de les nostres fronteres.

I, entre tots els assistents, atenció al president dels Entrenadors de la RFEF, Eduardo Caturla. Va tancar l'acte amb el seu verb amistós i generós i va treure la ‘destral’ quan va sortir l'assumpte dels entrenadors que, sense carnet de màxim nivell, treballen en clubs de Segona B. En resum. Oriol Alsina (Llagostera) i Albert Cámara (Badalona). Encara sort que per allà no estava la directiva de la Catalana, presidenta del Llagostera i companya d'Oriol, Isabel Tarragó. No va estar com no està en molts altres actes perquè la seva agenda està molt repleta. Ah! Abans de repassar les declaracions de Caturla, torno a insistir: mai he cregut en els títols sinó en l'esforç i tant Alsina com Cámara estan on estan pels seus resultats i aquí, especialment, Oriol arrasa. Dit queda, però això no vol dir que no escoltem a Eduardo Caturla.

“Ya se han fallado algunos casos en delegaciones como Galicia o Andalucía. Han sido pocos casos pero han sido sancionados. La reglamentación habla de nivel 3 y lo pueden obtener en cualquier delegación; si no lo hacen es porque no quieren” comenta mentre es despideix de del Bosque o Grande. “Se lo he dicho a Félix (Gimeno) y al presidente Subies aunque nuestras funciones están delegadas. El Comité Nacional no puede sancionar, eso sólo lo puede hacer Competición. Que no se crean que van a salir impunes. Incumple el club, quien pone el carnet y quien lo utiliza. Si uno no es cirujano, no puede operar, así de sencillo”, afegeix. Tal com va informar ‘Futbolcatalunya’ mesos enrere, encara que alguna veu assessora interpreti campanya d'assetjament a Alsina i Cámara, Caturla repeteix el fet que “hay un sumario abierto y un expediente pendiente de fallo de Competición. Tiene que actuar ya aunque es difícil. Hay que sancionar a todos estos entrenadores que están haciendo intrusismo profesional y el intrusimo será sancionado. Tengo varias denuncias de entrenadores contra esta situación”.

Així estan les coses i així les hi hem explicat. Tal com va dir el president de la FCF, Andreu Subies, pel 2015 qui se sent en una banqueta com a tècnic ha d'estar titulat. Doncs molt bé. Així ho va decidir el futbol català en assemblea. Afany recaptatori? Qui així ho vegi ja sap que en les Assemblees es pot dir de tot. Amb respecte, no faltaria més.