dijous, 3 de gener del 2013

Dret a decidir pel futbol català i la Selecció


Va passar el partit Catalunya-Nigèria i per tot el que s'ha vist i escoltat torna a haver debat. I això és bo. Sempre és bo el debat encara que molts ho segueixin veient tot dolent i pèssim. Admeto que l'aposta Bolo-Selecció no m'entusiasma. Ni crec que els professionals del futbol s’ho prenen seriosament ni que ho hagi fet Cruyff ni els seus antecessors; és més, s'ha convertit en un problema seriós, molt seriós per la Federació Catalana de futbol. I, quan una jornada meravellosa es converteix en problema, cal tancar l'aixeta. 

El president de la Federació, Andreu Subies, esgarrapa un euro d'on faci falta i s'entén encara que és massa el risc que corre el futbol català encara que es pugui tancar aquest nou ‘bolo’ amb superàvit. El tràfic, els accessos, l'hora, els preus….. i una infinitat de justificacions són paraules que s'han escoltat massa en aquestes ultimes hores. Qui agafa el cotxe per a tot no té dret a protestar inclòs el Molt Honorable i tots els petits honorables que van acudir a Cornellà. Qui no posa suficients agents públics per les fastigoses ‘retallades’ tampoc hauria de sortir a la foto de la llotja i aquells als quals jugar un entrenament amb Catalunya els incomodi haurien de dir-ho obertament. 

En els temps que corren sembla que sí hi ha diners per a un bolo com el de Catalunya i no puc dir que m'alegri. El Molt Honorable no es perd la gran ocasió de preocupar-se pels punts de Puyol ja que, per descomptat, aquest el major problema de Catalunya. Patètic! 

Per tot això que a molts els provocarà rebuig, i que respecto, crec que el futbol català ha de mostrar el seu dret a decidir si vol, o no vol, més partits polítics amb la justificació de la Selecció. I això passa per votar a l'Assemblea del futbol català al juny. Li interessa al futbol català que acudeixin 28.000 afeccionats a les graderies de Cornellà per cridar, entre molts càntics, Independència!? O per xiular a Artur Mas?  Si és així, endavant; en el cas contrari, ens quedem amb la Copa Catalunya. Si! Amb la Copa Catalunya, un segon o tercer plat al que va menysprear el FC Barcelona.

Bé. Doncs això és el que hi ha. I, a veure si d'una vegada, desapareixen tots els figurants incloses Plataformes subvencionades a les quals només els interessa mirar-se el seu melic.