dimarts, 22 de gener del 2013

Futbol televisat en el Grup III de la segona B


Aquest final de mes rebran els vuit clubs de segona B el 50% de l'ingrés pactat per les retransmissions televisives aquesta temporada. És a dir: poc més de 10.000 euros que, per descomptat, vindran de meravella a la seva tresoreria  encara que tots els seus directius saben que el que paga ara TV3 (tots nosaltres) és ‘diners per avui’ i ‘gana per demà”.

L'encertadíssima frase correspon a Josep Lluís Núñez i, cada any que passa, es converteix en més real. Molts dels dirigents amb els quals hem parlat aquests mesos es limiten a dir que ells pensen en el seu pressupost 2012-2013 i que fins a aquí poden arribar. I no deixen de tenir raó encara que saben que el proper curs ja no tindran ni aquests diners de TV3, ni bona part de les subvencions dels Ajuntaments, ni aquesta ‘misèria’ que es diuen quotes socials. 

Estem en un mes on molts clubs han anunciat les seves rebaixes en els carnets de soci fins a aconseguir xifres molt raonables encara que aquesta situació bé mereix una reunió dels qui estan barallant ara pel nostre futbol català per intentar trobar una sortida comuna airosa. 

La imatge que es va veure aquest passat dissabte de la Feixa Llarga va ser, una jornada més, lamentable. Segur que hauran bones dades d'audiència televisiva. Sempre ho són ja que ningú va perdre el temps en comprovar-ho, però fa mal als ulls, i a la butxaca, veure que cada dia l'afició fuig més dels estadis. Als clubs els va la vida  per aquests 20.000 euros? Pendents del que decideixi el Govern pel que fa a les  inspeccions de Seguretat Social i Hisenda, el futbol amateur necessita una urgent revisió i que tothom sàpiga al que juga i el que li costa. 

FOTO: ARXIU F.C. (Camp CE L'Hospitalet)