dimarts, 11 de desembre del 2012

UE Llagostera: Ascens o Copa del Rei?


Els sis clubs de cada grup de Segona Divisió B que tenen l’oportunitat de disputar la Copa del Rei tenen una disjuntiva important a principi de temporada. Les opcions són apostar fort pel torneig del KO o, pel contrari, emprar-lo per donar minuts als jugadors menys habituals. En els dos anys que el Llagostera ha pogut disputar la Copa ha format part del primer grup.

L’any passat els gironins es van quedar a les portes de la glòria perdent la darrera eliminatòria contra L’Hospitalet. En aquella ocasió, el Llagostera no va conèixer la victòria en les deu primeres jornades. Un peatge fatal, ja que a final de temporada només va mancar un sol punt per portar una promoció d’ascens històrica al Municipal.

En canvi, aquesta temporada sí hi va haver premi i l’entitat presidida per Isabel Tarragó es va enfrontar al València. L’èxit, però, s’està tornant agredolç, ja que l’aposta ferma per aquesta competició ha tingut efectes devastadors pel rendiment de l’equip blaugrana a la lliga. S’ha repetit una davallada, tot i que amb la diferència de que la plantilla, a priori, és molt més competitiva. Oriol Alsina disposa, segons molts entrenadors de la categoria, d’un dels millors equips de la lliga. No obstant, ara mateix el Llagostera és dissetè, o el que és el mateix, es troba en promoció de descens. El motiu? La Copa del Rei.

No ho dic jo, ho diu l’estadística. L’equip gironí va guanyar el seu darrer partit el 28 d’octubre (darrer partit abans de l’eliminatòria de Copa). D’ençà d’aleshores el balanç és d’un empat i quatre derrotes – un punt de dotze – i, per tant, és una evidència que la competició del KO ha afectat, i molt. La pregunta, doncs, és evident. Què és més rentable pels clubs modestos: centrar-se en fer-ho bé a la lliga o, en canvi, donar-ho tot a la Copa del Rei?

Pel que fa a Llagostera, la Copa ha deixat molts euros a la caixa, molt ressò mediàtic i una experiència inoblidable que va durar un mes. En canvi, en el cas d’aconseguir un hipotètic ascens el somni s’allarga durant una temporada sencera. Sabadell o Girona no van dubtar en el seu moment i han obtingut la justa recompensa del futbol professional. D’altres, com el Mirandés, van viure els dos somnis en una mateixa temporada. Tant de bo el Llagostera pugui repetir la gesta dels de Miranda de Ebro, de veritat. 

PER: JORDI MESTRES RIUS