dimarts, 19 de juny del 2012

Subies ja se sap la lliçó de dissabte


Andreu Subies s'ha après molt bé la lliçó l'any i escaig que porta al capdavant de la Federació Catalana. La veritat és que hauria de ser molt i molt maldestre per tornar a ensopegar en les mateixes pedres que li van fer sortir de l'anterior directiva i deixar molt clar que no tots som iguals i que la fi mai justifiquen els mitjans. I, cal reconèixer-ho: Subies i la junta no ho han fet malament.

És més, diríem que ho estan fent bé si aquesta generositat no estigués precedida d'una primera mentida, tal qual, que sempre serà recordada. Així són les coses i així queden per sempre. Però exposat aquest dolorós recordatori per Subies,  més val que els clubs que acudeixin el dissabte festiu a Mollerussa arribin amb la lliçó apresa, aquesta mateixa lliçó que Andreu Subies es coneix de memòria. Si repassen amb atenció l'entrevista que hem mantingut amb el president de la Catalana es pot observar que pensa molt el que diu perquè sap que no es pot sortir d'un guió, l'examen del qual passa nota aquest proper dissabte.

Personalment crec que aquesta Federació té moltíssimes coses per davant per ajudar als clubs en una època on tot és dolent, tot és crisi i venim de temps on les subvencions i els patrocinadors tapaven la nul · la originalitat de directius als quals els encantava (i els encanta) treure pit en una llotja per molt modest que sigui. Venim, i així s'ha de reconèixer, de temps on els jugadors cobraven quantitats molt interessants a les quals ara no s’arriba ni de bon tros. És molt difícil acostumar-nos a la realitat encara que aquesta és una altra assignatura que els nostres directius hauran de tirar endavant.

Passo pàgina de la Copa Catalunya o de la Supercopa ja que és una competició que només té una finalitat comercial i aquí cal incloure a tothom. ¿Oposició? Això és una altra cosa. El mateix president de la FCFarriba a dir que "a la vida tots hauriem de ser esclaus de la nostra pròpia feina". Doncs això, i qui opini el contrari, que ho digui aquest dissabte a Mollerussa. Però, per ara, al Cèsar el que és del Cèsar i Subies s’ho està 'muntant de cine'.