divendres, 6 de juliol del 2007

Juvenils: Una separació positiva

Sembla que, per primer cop des de la desparició de la Superlliga i la creació de les Divisions d'Honor Juvenils com a màximes categories, els catalans no caminaran plegats. 2 dels 10 participants hauran d'emigrar al grup on hi haurà majoria valenciana, mentre que els altres continuaran lluitant amb aragonesos i balears. Possiblement, molts penseu que és una notícia nefasta, però jo crec que aquesta decisió no podia ser més positiva, pel bé del futbol català.

Tot i que és un arma de doble fil -perquè es pot girar en contra-, aquesta divisió dóna més opcions de permanència als clubs de la nostra Territorial. I, per tant, si els 10 continuessin a la categoria, la temporada 2008-2009 tindríem dotze clubs catalans a la màxima categoria. És a dir, cada cop més a prop d'aconseguir un grup únic amb equips de casa nostra. Cal tenir en compte que aquesta temporada, amb la coincidència amb aragonesos i balears, només un equip català, el Centre d'Esports L'Hospitalet, va baixar a Lliga Nacional. I ho va fer com a tretzè classificat, és a dir, com el millor dels que van caure. Per sota van quedar un equip balear (Manacor) i dos d'Aragó (El Olivar i Binéfar).

Resumint, si els catalans mantenen el nivell de la temporada anterior, tenen moltes opcions de salvació en un grup on, en comptes de ser 10 de 16, seran 8 de 16. També augmenten les opcions d'ocupar les tres primeres places i jugar la Copa del Rei, però sempre mantenint aquest nivell que el futbol juvenil català ha demostrat als darrers anys. I al grup amb valencians, murcians i un madrileny, la cosa serà més complicada, ja que el nivell és més alt. Però si dos dels equips potents accepten el repte, les opcions d'éxit també són grans. Sembla que la Damm ja s'ha ofert voluntària per a ser un dels dos catalans en aquest grup. Els cervessers van fer una gran temporada passada i de ben segur plantaran cara. Ara manca saber qui els acompanyarà, però seria important que fos un equip dels que va estar a la zona alta. Barça? Espanyol? I per què no?

Per tant, el canvi ha de ser positiu si els nostres equips demostren que continuen treballant amb seny. Tot i que la piloteta tindrà la paraula a partir de setembre, la primera valoració ha de ser aquesta. Després, els temps i la lliga diran.