dimecres, 26 de setembre del 2012

Catalunya amateur neix per la Plataforma Pro-seleccions



Tot just desprès d’assenyalar Artur Mas el camí per a les eleccions al Parlament de Catalunya i  la Plataforma Pro-seleccions no ha perdut el temps en reclamar i “reivindicar la selecció catalana”, a través de la seva pàgina web. “L'ANC fa una crida per omplir aquest dijous la Nova Creu Alta d'estelades i senyeres”. Així titulen aquesta crida per dijous que ve (demà passat), a la Nova Creu Alta (21.30 hores). Curiós encara que meravellós ja que la Plataforma Pro-seleccions, que sempre havia recolzat econòmica i moralment a la Federació Catalana de Futbol –últimament no han donat ni un euro ni un mínim suport- no tenia en consideració a aquest grup de futbolistes que han passejat la samarreta de Catalunya per Espanya; aquí és on s'han guanyat el dret a defensar-la a Ucraïna en la fase de la Copa Regions UEFA aquest proper octubre.

S'ha donat l'anunci d'Artus Mas i la Plataforma Pro-seleccions fa un anunci de la petició de ”la sectorial d'esports de l'Assemblea Nacional Catalana per reclamar l'oficialitat de la Selecció Catalana de futbol”, la qual cosa ens sembla molt bé. Després insisteixen que tant de bo “aquesta sigui l'última vegada que Catalunya hagi de jugar a nivell regional. Catalunya vol competir oficialment en els grans cites, i fer-ho amb els jugadors de primer nivell”. Tant de bo, però ara com ara toca la Copa REGIONS UEFA, una competició que no havia merescut ni el més mínim comentari per part d'una Plataforma que sap, com tots, que sota el nom d'Irlanda es troben les regions Est i Sud d'aquell país (Leinster & Munster) encara que això no impedirà que aquest dijous juguin amb la samarreta oficial d'Irlanda. 

És més, a la Copa Regions UEFA també juguen amb el nom de Leinster & Munster. No li correspondria a Catalunya fer-ho amb la ‘roja’ aquest dijous? No serà així sinó que els de Toni Almendros ho faran amb una de color negre sense que aquest detall vagi més enllà d'un toc estètic.  Per a la Plataforma Pro seleccions ha nascut una nova selecció catalana de futbol. Més val tard que mai.