dimecres, 19 d’octubre del 2011

Un aplaudiment pel “torpe” Subies


Aquest dimarts ens hem despertat amb un mail dirigit des de la Federació Catalana en referència a un homenatge pel nostre enyorat Jesús Farga. Qui més qui menys sabíem de la cita amb la família Farga al carrer sicilia, encara que sempre és bo respectar els temps i deixar que els esdeveniments es produeixin per analitzar després. Però hi ha qui no aprèn i el responsable es diu Andreu Subies, president de la FCF. 

No escriuré tot el que se m'ha passat pel cap ja que el gran Jesús em cridaria molt educamente l'atenció. Ho faria amb generositat, amb humilitat i amb  un total respecte a una professió que uns altres ignoren, temen i menyspreen. Allà ells. Encara no s'entén com una decisió tan meravellosa com aquest reconeixement a Jesús Farga es va fer en la ‘clandestinitat’ d'una Federació on el màxim responsable només està per la labor de no explicar absolutament res, tancar qualsevol canal de comunicació i no informar de tot el que és notícia. Això sí, sempre que Don Andreu no sigui el centre de la notícia.

Va passar, primer, quan es va agenollar davant de Cruyff a la seva Fundació i ara repeteix en un dia en el que Jesús Farga mereixia molt més que una foto i unes línies a la web oficial. Això sí, es va enviar una nota a la premsa perquè es fes ressò d'un acte en el que el senyor president podria haver aprofitat per recordar la figura d'un directiu que encara no ha sabut substituir, perquè no té substitut. Començo a pensar que a aquest president li pot la por a donar la cara, o el que és pitjor, que cregui  que està per sobre de tot i això que té a tots els mitjans de comunicació al seu favor. Què passarà quan comencin les crítiques? El meu aplaudiment, no faltaria més, per Don Jesús Farga i tota la seva família, i fins i tot per Don Andreu, encara que els seus errors augmenten cada dia més.