dimarts, 27 de novembre del 2012

El malson del Catalunya - Argentina continua




Han passat gairebé tres anys encara que hi ha qui no només no oblida sinó que reclama el que considera que li correspon i, per descomptat, fa bé. Els qui segueixen aquest Blog i la web de Futbolcatalunya.com han tingut oportunitat de saber no només les gestions que van portar a la selecció d'Argentina, amb Maradona al capdavant, al desembre del 2009. I no només això sinó que també saben el que li va costar al futbol modest català la gestió de l'expresident Jordi Casals i la seva junta que va treure pit per una contractació milionària per la qual encara, tres anys després, se segueix litigant. 

Són 300.000 euros que la llei decidirà a qui correspon pagar i, si li toca, com tot apunta, a la Federació Catalana pagarà el futbol modest encara que convé recordar els qui van anar els seus màxims responsables. Ara com ara, ha ‘ressuscitat’ el deute i l'empresa que va portar a Argentina un passat 22 de desembre del 2008 vol cobrar el deute i els seus interessos.

El famós acord FCF-AFA contemplava que, si no jugava Messi es descomptarien 200.000 euros, si no ho feia Agüero es restarien 100.000 i, si no participava Maradona en un acte promocional amb Johan Cruyff tampoc s'abonarien 200.000 euros. ‘El Pelusa’ va ser sancionat per FIFA i només va sortir de l'hotel per estar en la graderia. Recorden?. Els cracks argentins van justificar les seves lesions i aquí està el problema per a Catalunya perquè una interpretació li pot costar uns diners que no té.

La Federació Catalana, que estava embolicada en aires renovadors i sobirans, va tirar amb magnificència ja que, segons deien en juntes directives, el Govern del Tripartit els va prometre un milió d'euros per ajudar a abonar el cànon sud-americà. Tant de bo l'exdirectiu-conseguidor surti i informi sobre qui li va prometre tal generositat amb diners públics. Però aquesta milionada no va arribar i Guillermo Toffoni, agent FIFA i màxim representant de la signatura World Elevin, companyia responsable en la negociació dels drets de la selecció albiceleste, declarava a Futbolcatalunya que no entenia “on està l’incompliment. Nosaltres no perdonarem ni un euro”. I no ho perdonaran.

Es va haver d'esperar al 20 de juny 2010, assemblea de la FCF, per a què el pitjor president de la història de la FCF declarés tremolós que “vam fer una aposta arriscada amb el partit Catalunya - Argentina, però ens equivoquem. El fred, la pluja... entre altres factors, ens van perjudicar. No obstant això, el dèficit d'aquesta trobada és de 102.100,74". Dels 300.000 pendents es va oblidar i ara, tres anys després, l'hi recorden mentre el jutge segueix estudiant la querella que li va interposar l'actual president Subies només agafar el càrrec l'any passat.

Segur que ara, amb motiu de la presentació del Catalunya - Nigèria, Subies donarà més dades de l'última notícia desagradable rebuda al carrer Sicília.