dimecres, 17 d’octubre del 2012

“La incompetència i la deixadesa” pot amb Subies


No fa ni 48 hores agraíem al president de la Federació Catalana, Andreu Subies, la seva col·laboració, interès i ajuda a la Copa Regions UEFA. Així ho vivim, així ho expliquem i així li aplaudim, però la ‘Llei Murphy’ és una realitat. El màxim dirigent de la FCF es va anar a Madrid dimarts, va compartir llotja amb Villar i va atendre amablement a Pere Escobar –“és possible que li retornés la salutació inicial com Jordi?

L'entrevista en el ‘Club de la Mitjanit’ del dimarts 16 és tot un exemple de la nul·la reacció verbal que té el nostre benvolgut president. Escobar manté que la situació que es viu en el Cornellà i, especialment, el fet que Alberto Baza, secretari general de la FCF, declarés a la Federació “incompetent” per ‘inhabilitar’ al president del club, és producte de “o la seva incompetència o la seva deixadesa”. Interpretació. Pura interpretació encara que hores abans Escobar va recordar que el gran mal dels presidents de la Catalana es diu Baza. Això és una opinió i opinions n’hi han moltes. Han estat tan ximples i tan inútils tots els presidents de la FCF que han tingut a aquest secretari general inclòs Jordi Casals, antecessor de Subies i ‘cap’ de l'ex directiu Xavier Torres? Ha estat i és tan ximple i tan inútil Casals i el propi Torres, que tant manava a la FCF i que es queda mut en plena tertúlia amb Subies a Catalunya Ràdio?.

Anem a aquesta entrevista d'aquest passat dimarts on la introducció d'Escobar porta amb si una resposta covarda i que, personalment, creia superada per part d'un president al que sempre li ha faltat valentia per dir el que cal dir. Va dir Pere que “Subies no sabia res” , que el mal es deia Baza i es va quedar tan ample. Si ho diu Escobar... Subies va empassar i no va replicar. No va defensar al seu secretari general. Es va acollonar i va recular. “Espero que el secretari general hagi pres la decisió en el bon camí i en el bon sentit” va balbotejar quan li van recordar la “incompetència” de la FCF. Si vostès es creuen que en aquesta Federació algú mou un dit sense el vistiplau de Subies, creguin-me, s'equivoquen? 

Andreu ha viscut molta ‘Federació’ per deixar-se ‘menjar’ el terreny. Crec, modestament, que la Federació Catalana es va equivocar ja que l'escàndol és majúscul, fastigós, indigne i repugnant. És la història d'una ‘gran teta’ que dóna molta llet i al capdavant està un tipus que porta més de 20 anys ‘xuclant’ protagonisme. I la Federació es declara imcompetent!! No ho entenc encara que amb la llei a la mà m'hagi de callar: si no hi ha denúncia, no hi ha ni infracció ni delicte. No ho entenc, però, si hi ha un responsable es diu Andreu Subies. És el president. És el cap. És qui mana i, si no té el que cal tenir per defensar al seu secretari general (és un empleat), que el faci fora.