dimecres, 11 de febrer del 2009

De Bode vol 'matar el missatger'

La moguda que ha originat la notícia que publicava 'El Nou' aquest dimarts passat 10 al carrer Sardenya ha provocat massa nervis. He tingut el plaer de poder parlar amb el president del C.E.Europa, Guillaume de Bode, encara que 'no hi ha pitjor sord que el que no vol escoltar'. Estic segur que el refrany l'entendrà a la perfecció o se'l traduiran. 'El Nou' va desvetllar, en exclusiva, una reunió entre diversos jugadors i el tècnic, José Angel Valero, en la qual va sortir a col·lació el malestar del club pel seu rendiment, i fins i tot es va parlar d'una rebaixa del 30% als seus sous. Sempre segons l'esmentat rotatiu, els futbolistes es van negar i el tècnic va deixar els habituals titulars fora de l'onze inicial al partit de diumenge passat contra el Prat.

És més, afegien que "el nucli dur de la plantilla ha perdut la confiança en l'entrenador" i no descartaven "emetre un comunicat denunciant totes aquestes coses".Tota aquesta informació es resumia en un titular claríssim a Futbolcatalunya.com que diu: Possible 'motí' a l'Europa. Li definim la paraula 'motí' al president i al seu cap de premsa: "Moviment desordenat d'una multitud, comunament contra l'autoritat constituïda." Això diu el diccionari. Per cert, a Futbolcatalunya.com publiquem, de manera immediata, la negativa del club a totes les informacions, encara que la història sempre és com acaba i mai com comença.

Ho dic perquè pot ser que més tard o més d'hora -aquest mes, tres mesos, un any- surti qualsevol protagonista i el pugui fer envermellir. El que no diu cap diccionari, i així ho vaig comunicar al Sr. De Bode, és que en fer-nos ressó d'una informació calgui trucar al senyor president perquè digui si és veritat o mentida el que 'El Nou' publica. Faltaria més! Quan llegeixo, escolto i veig qualsevol mitjà sempre m'ho crec, perquè jo mai no escriuria o no diria cap mentida. Si jo no menteixo, per què he de pensar que els altres sí ho fan? Sigui il·lús o sigui el que vulgui, però així m'han ensenyat i així vaig per la vida.

I una cosa més, senyor president: 'matar el missatger' és el pitjor que es pot fer, perquè no hi ha periodista al món que tingui tanta capacitat com per inventar-se la notícia que va treure 'El Nou' i que va reproduir, NOMÉS va reproduir citant la seva procedència, Futbolcatalunya.com. El Sr. De Bode acaba el seu correu personal amb una Postdata... amenaçant? -no ho crec-. La copio, tal qual, perquè no torni a utilitzar la paraula mentida amb tanta facilitat: "També prendrem mesures jurídiques contra totes les mentides/calumnies contra nostre club i persones concretes al forum de Futbolcatalunya.com. Crec que la seva responsabilitat de NO donar un avís a certes persones/usuaris publicant contínuament mentides comença a tenir un limit !!!!!". Sr. De Bode: aquestes mesures jurídiques no s'anuncien, s'interposen. Moltes gràcies per la seva atenció i Visca L'Europa!