dimarts, 9 de setembre del 2008

Torneig de la Galeta Catalana a preu de Champions

Un cop més, aquesta presa de pèl anomenada Copa Catalunya arriba a les semifinals. O més ben dit, a l'intent de que la Federació Catalana de Futbol suqui cercant sigui com sigui un enfrontament Barça-Espanyol. Ja pot haver de president Puyol, Roura, Roche, Campoy o El Bombero Torero. Això no canvia ni a trets. Ara tothom s'apunta a la crítica, però ja fa temps que des d'aquest petit racó d'expressió denunciem aquesta falta de respecte als clubs catalans, convertint una competició que porta el nom del país en un lamentable Torneig de la Galeta Catalana (en majúsucules, que queda més maco).

Enguany, la FCF ha tingut a bé concedir l'organització de la fase final a la UE Rapitenca. A Sant Carles de la Ràpita es desviuen davant aquesta cita. Fan obres de reforma al camp preveient l'allau d'espectadors i mitjans de comunicació, tot ho afronten amb il·lusió perquè pensen que vindran els primers equips de Barça i Espanyol (malgrat les baixes dels internacionals, però amb presència de futbolistes del primer equip)...

I taxan taxaaaaan... el flamant entrenador del FC Barcelona, Josep Guardiola i Sala, anuncia als quatre vents que l'equip que jugarà la segona semifinal contra la UE Sant Andreu serà.... el Barça Atlètic, amb Luis Enrique al capdavant! Sí, senyor! I es queda tan ample! Això és respectar a la competició que porta el nom del teu país, Pep! És clar, millor que no viatgin a Sant Carles Víctor Valdés, Pinto, Dani Alves, Sylvinho, Víctor Sánchez i Eto'o, no fos cas que es trenquessin jugant una competició de la importància de la Copa Catalunya. Per tant, als cartells deixem que anunciin caviar i els oferim catalana de la barata, amb tots els respectes pels jugadors del filial. És un engany en tota regla, una estafa denunciable als jutjats de guàrdia, una burla a la competició, als pobres espectadors que han pagat de 20 a 30 euros per veure al primer equip, als nens il·lusionats per demanar un autògraf a Valdés, Alves o Eto'o... i fins i tot al seu rival, el Sant Andreu, que mereix enfrontar-se a un primer equip i no a un succedani, com ja li va passar a l'eliminatòria contra el 'Gironeta' (també anomenat Cassà).

L'Espanyol també ha optat per reservar jugadors, però almenys fa desplaçar futbolistes habituals del primer equip, com ara Cristian Alvarez, Javi Chica, Sergio Sánchez, Julián, Sielva, Coro o Jonathan Soriano. Tampoc és això, senyors de l'Espanyol, però encara s'han dignat a portar alguns futbolistes de Primera Divisió, ni que sigui per cobrir l'expedient. No obstant això, hi ha majoria de jugadors del filial.

Per tant, tenim dues semifinals igualades. Santboià-Espanyol B i Sant Andreu-Barça At. La primera, de Tercera Divisió. La segona, de Segona B. El que més m'alegra de tot això és que Santboià i Sant Andreu tenen l'oportunitat de plantar-se a la final i protagonitzar la veritable final de la Copa Catalunya, tot i que a més d'un directiu de la FCF no li agradi gens, perquè el que en el fons volen és el Barça-Espanyol, encara que fos un Barça At.-Espanyol B.

Aquest despropòsit mal anomenat Copa Catalunya mereix el mateix respecte que la FCF té cap els clubs modestos que participen amb il·lusió, tot i que la culpa és dels propis clubs, perquè a les assemblees d'aquest organisme ningú no aixeca la veu. Potser és que a tothom ja li està bé que Barça i Espanyol entrin a semifinals. Jordi Roche va desaprofitar l'oportunitat de canviar les coses quan manava. I Campoy tampoc les canviarà, no us enganyeu. Per això la Copa Catalunya és el Torneig de la Galeta Catalana, una competició que se'n fot dels modestos, que cada any té més desercions en forma de retirades i que no mereix el tractament que alguns mitjans de comunicació li donen. Per això a FutbolCatalunya.com vam decidir ara fa un temps no informar d'aquest torneig i només ho farem si Santboià i/o Sant Andreu arriben a la final, per respecte a aquests clubs, no al bodri que any rere any s'organitza des del carrer Sicíl·lia. És un torneig indigne. Pep Guardiola ja ho ha deixat clar.

I ara què faran vostès, senyors de la 'Fede'? Tornaran els calers als afeccionats enganyats? Seria un bon detall. Visca el Torneig de la Galeta Catalana!