diumenge, 22 de juny del 2008

Ja comença la ‘intoxicació’

Més o menys s'esperava que aviat comencés l’entorn de l'expresident de la Federació Catalana de Futbol a 'intoxicar' amb notícies que només busquen dividir encara més la jungla en la qual s'ha convertit la Federació des de la seva marxa. Com al 'nen' li han dit que ja pot marxar a casa seva, ja que el futbol català pot viure millor sense ell; com li han dit 18 directius que, sense la seva presència, el futbol català pot sobreviure a la perfecció, ara li toca vendre demagògia. Lleggiu el que publica la web 'e-noticies.com', de la qual, l'únic rostre visible que conec és un gran periodista i una gran persona com Vicenç Serrat.

Perilla el torneig de futbol de nacions sense estat

La Federació Catalana de Futbol (FCF), conjuntament amb el Govern i la Plataforma Proseleccions Esportives, havia proposat la creació d'un torneig per a nacions sense estat que tindria caràcter oficial, ja que comptaria amb el vist-i-plau de la Federació Espanyola (RFEF) i la FIFA. Però el canvi a la presidència de la FCF posa en perill la realització d'aquesta competició que aixecaria el teló el mes de juny de 2009. Segons fonts consultades per e-notícies, el nou president de la FCF, Ricard Campoy, així com el vicepresident, Jesús Farga, i el també directiu Miguel García, l'encarregat de les seleccions inferiors, no tenen entre les seves prioritats la celebració del I Torneig de nacions sense estat.L'anterior equip directiu, encapçalat per Jordi Roche, qui va dimitir a l'assemblea del dia 14 de juny a Girona, havia fet uns primers contactes amb Escòcia i Irlanda perquè aquestes seleccions juguessin a Catalunya un triangular el juny vinent. La idea era disputar un primer partit entre Irlanda i Escòcia, dos dies després el Catalunya-contra el perdedor del primer partit, i dos dies més tard, en diumenge, el tercer partit del triangular entre Catalunya i el vencedor del dia inaugural.

Una vegada llegit aquest text només podem dir, a qui li interessi, que durant la presidència del Sr Roche, la selecció catalana absoluta encara està pendent de saber el que va fer (després de fer el ploramiques) amb Euskadi quan ens ‘van robar’ a Camerun per a Nadal. Se'n recorden? Crec que Roche ho ha oblidat. Anava a demanar no sé quants centenars de milers d'euros
d'indemnització.

Durant la gestió de Roche, les seleccions catalanes inferiors s'han passejat per Espanya (amb el 'dimoni' Miguel García al capdavant –per a això sí que servia, oi, Jordi?-) i el sr. Roche no es va molestar ni en felicitar-los, per telèfon. La selecció catalana amateur, que va jugar el 2006 la fase final de la COPA REGIONS UEFA –torneig oficial, Roche, torneig oficial- a Catalunya, no ho va fer perquè el llavors senyor president no va voler i va lliurar tal honor als seus amics d'Euskadi que, òbviament, van ser campions a casa. Aquest últim any hem intentat fer el mateix però ni el seu assessor, ni el director general, ni el seu ex dircom, ni el gerent de la seva Fundació –sabrem els números algun dia?- li van advertir que la llei havia canviat i els amateurs van caure com a ‘xinesos’ en la fase final.

És clar que el senyor president tampoc va tenir a bé seguir-los, en directe, o donar-los l'enhorabona. Va ser el 'diable' de García qui, una vegada més, es va menjar el marró. I, ara, qui els ha negat fins a les samarretes de Catalunya als seus futbolistes amateurs, tot i que sí ha satisfet de detalls als ‘milionaris’ professionals perquè sempre queda bé sortir a la foto, alerta del perill que representa no portar a terme el 'I Torneig de Nacions Sense Estat' .

Proposo, modestament, des d'aquesta desconeguda web –per a Roche i el seu ex dircom Ruiz- que el president Montilla nomeni a l'ex president del futbol català nou Secretari General de l'Esport de la Generalitat. La seva última abraçada a Ángel Villar li fa mereixedor d'aquesta distinció.